Пълна сезонна защита за котката

Защитете котката си от бълхи и други паразити с цялостна сезонна защита от FRONTLINE®.
Доста е лесно да планирате неща, които имат конкретни начални и крайни дати. Училището ви казва кога е първият учебен ден, за да имате достатъчно време да си купите моливи, хартия и нови обувки. Сватбеният сезон е предшестван от съобщения за годеж и запазване на датите за всички прекрасни партита, свързани със сватбата. За вашия любим спорт може дори да ви информират кога ще са мачовете за шампионата за бъдещите сезони, години напред.
За съжаление, сезонът на бълхите и кърлежите при котките не е такъв.
Сезонът на котешките паразити прилича повече на сезона на грипа: имате представа кога обикновено настъпва, но не можете да сте сигурни за точната дата и не знаете колко ужасно ще бъде, докато не му дойде времето. Но…има стъпки, които можете да предприемете, за да се уверите, че сладката топка с козина в живота ви е защитена от бълхи, кърлежи и други и ще остане така, докато тези малки ужасни същества не изчезнат.
FRONTLINE® е тук, за да ви покаже как да бъдете спокойни за нея и за вас.

защита котки
защита котки

Кога започва сезонът на бълхите?

Сезонът на бълхите при котките варира от година на година, тъй като активността на котешките паразити (за някои паразити) зависи от температурите. Понякога времето се затопля по-рано от очакваното; понякога остава по-хладно по-дълго от очакваното. Понякога започвате седмицата с дебело, зимно палто и я завършвате облечени, сякаш сте се запътили към плажа. Това е всичко: времето е непредсказуемо, което означава, че сезона на паразитите също може да варира, в зависимост от него.
Що се отнася до паразитите, които могат да тормозят и навредят на вашата котка, по-долу вижте температурите, които бълхите, кърлежите и другите паразити обикновено предпочитат:

  • 25-26°C е оптималната температура за бълхи.
  • Цикълът на размножаване на бълхите може да започне, когато температурата достигне 15°C.

Ключът към защитата на вашия домашен любимец е да се уверите, че вашата котка е защитена с FRONTLINE® срещу бълхи, яйца и ларви на бълхи, и кърлежи ПРЕДИ времето да стане подходящо за тях.

След като вашата котка е била защитена с една доза FRONTLINE® срещу бълхи и кърлежи, важно е да я обезпаразитявате на всеки 30 дни до края на всеки паразитен сезон. Колкото повече време вашата котка е оставена незащитена, толкова повече време имат бълхите и кърлежите, за да атакуват вашия приятел и да напълнят дома ви със своето поколение.

Запомнете: бълхите и кърлежите не са заплаха само през топлото време.

  • Бълхите са защитени от студ в козината и продължават да се хранят, дори когато температурите паднат.
  • Минусовите температури са фатални за ларвите и какавидите на бълхите.
  • Яйцата на бълхите, които са навън, ще загинат, ако бъдат изложени на минусови температури, но яйцата, които са на закрито ще продължат да се излюпват (превръщайки се в ларви) и да узряват във възрастни бълхи, които се хранят и размножават през зимните месеци.
  • Някои видове кърлежи стават активни и търсят храна, когато температурата се покачи над 5°C.

Продължете да прилагате FRONTLINE® на вашата котка, докато зимата достигне периода, в който сте сигурни, че няма да има продължителни, необичайни за сезона топли дни. Колкото по-топличко е, толкова по-голям е шансът младите бълхи да излязат в търсене на котки, с които да се хранят (кучета и хора също).

Има ли нужда моята котка от профилактика срещу бълхи и кърлежи всеки месец?
Ако живеете в топъл климат, да. Но ако живеете в регион, който има четири пълни сезона, от колко месеца защита се нуждаят вашите котки и кои месеци може да са те, ще зависи от времето. Ако не сте сигурни, можете да се консултирате с местен ветеринарен лекар.

Допълнителна информация
За защита срещу основни паразити по време на активния паразитен сезон, помислете да:

  1. Прилагате FRONTLINE® върху вашата котка месец, преди сезонът на бълхите да е започнал.
  2. Прилагате FRONTLINE® върху вашата котка на всеки 30 дни по време на пиковата активност на бълхите и кърлежите (не забравяйте, че кърлежите са активни при по-хладно време в сравнение с бълхите).
  3. Приложете последна доза FRONTLINE®, след като настъпи трайно застудяване.

Продуктите FRONTLINE® ви помагат да се отървете от бълхи и кърлежи, но ключът към успешния им контрол е да започнете да използвате продукт като FRONTLINE® за превенция, ПРЕДИ вашата котка да има проблем с паразитите.
Без значение къде живеете, вашата котка разчита на вас, за да я предпазите. Продуктите с марката FRONTLINE® могат да ви помогнат да направите това с бързата, доказана и многостранна защита, от която вашата котка се нуждае.

Ами ако имам домашна котка, която не излиза навън?

Котките, гледани на закрито също са податливи на заразяване с бълхи и кърлежи, поради две прости причини: може да е трудно да държите котките вътре, но още по-трудно е да изолирате вътрешната среда от външната.
Отворените врати и прозорци, домашните любимци, които посещавате, дрехите ви, външните играчки, обувките, нещата за пикник, които се изнасят навън, но се съхраняват вътре, отварят вратата за паразитите, намиращи своя път към вашата „домашна котка“.
Домашната котка може да не се нуждае от 12 месеца контрол на бълхи и кърлежи, но се нуждае от повече от 0 месеца.

За какви котешки паразити трябва да се тревожа?

Бълхите често се причина за възмущение у стопаните на котки. Те също така са източник и на опасност. Бълхите могат да причинят кожни проблеми при котките и инфектиране с тения.
Тениите са паразити, които живеят във вашата котка, лишавайки я от ценни хранителни вещества, от които вашият домашен любимец се нуждае. Бълхите могат да са преносители на  ларви на тения. Ако вашата котка погълне заразена бълха, докато се почиства, резултатът може да е заразяване с тения.
Анкилостомите и кръглите червеи са често срещани чревни червеи. Техните яйца се разпространяват с изпражненията на заразени животни. Котките (и хората!) могат да се заразят с тези червеи чрез достъп до замърсена със заразени фекалии среда. Както акаридите, така и анкилостомите могат да се предават на новородени котенца чрез кърмата, ако майката е била заразена.
Дирофиларията е рядка при котките, но си остава сериозно заболяване, тъй като няма лечение и може да бъде фатална за вашия любимец. Дирофиларията се разпространява от комари, които пренасят ларвите й в кръвния поток на жертвата, докато се хранят.
Кърлежите могат да бъдат точно толкова опасни, колкото изглеждат. Някои кърлежи пренасят болестотворни агенти, които могат да заразят вашата котка, а също и цялото ви семейство. Кърлежите разпространяват бактерии, които причиняват заболявания, включително ерлихиоза, анаплазмоза и други.

В допълнение:

Продуктите FRONTLINE® включват удобна защита, която предпазва вашата котка от бълхи, яйца от бълхи, ларви на бълхи и кърлежи
Защо FRONTLINE® е правилният избор за моята котка?

FRONTLINE® е доказан продукт: собствениците на домашни любимци се доверяват на продуктите FRONTLINE® повече от 25 години. Милиони собственици на домашни любимци са приложили десетки милиони дози на милиони домашни любимци по целия свят.
FRONTLINE® е избиран от стопаните на домашни любимци три пъти за „Марка на годината“: За трети пореден път Световният брандинг форум определи FRONTLINE® за „Марка на годината (Animalis Edition)“. Наградата се основава и на публично гласуване (използвайки неподпомагана осведоменост за марката), така че благодарим на всички, които избират FRONTLINE®, когато става въпрос за домашни любимци!
FRONTLINE® е удобен: FRONTLINE® е решение, което прилагате всеки месец, когато имате нужда от него. Действа бързо и продължава да защитава цял месец – не се изисква рецепта.
FRONTLINE® се предлага близо до вас: Като един от най-популярните продукти срещу бълхи и кърлежи по света, FRONTLINE® е лесно достъпен в опаковки с единични дози във ветеринарни клиники, аптеки и онлайн аптеки. 

FRONTLINE® СПРЕЙ: Убива възрастни бълхи и кърлежи. Може да се използва при котки и кучета.

FRONTLINE® SPOT ON, се предлага във варианти за котки и за кучета, убива възрастни бълхи и кърлежи и предотвратява заразяване с хапещи въшки.

Защитете страхотната си котка с марката, на която се доверяват милиони собственици на домашни любимци в цял свят.