Пълна сезонна защита за кучето

Предотвратяването на зараза от бълхи и кърлежи зависи от това кога използвате противопаразитни препарати, а не само кои са те.

Футболният сезон започва на определена дата всяка година. Лятото, пролетта, зимата и есента имат определена начална дата всяка година. Дори празниците всяка година имат традиционно начало и край. Но знаете ли кои сезони не следват предвидим старт и край? Сезоните на бълхите и кърлежите.
Тези паразити не са празник за домашните любимци, които обичате. Ето защо е важно да дадете на кучето си пълна сезонна защита срещу паразити, преди бълхите и кърлежите да го атакуват и след това да продължите със защитата, докато инвазията премине.

placeholder
placeholder

Кога трябва да използвам продукти за превенция срещу бълхи и кърлежи при кучета?

Може би се чудите: По кое време на годината трябва да съм най-загрижен за паразитите? Температурите оказват значително влияние върху жизнения цикъл на паразитите, така че отговорът е по-скоро свързан с времето, отколкото с календара.

  • 25-26°C е оптималната температура за бълхи
  • Жизненият цикъл на бълхите може да започне, когато температурата достигне 15°C
  • Летящите паразити като пясъчни мухи и комари могат да се появят при повишаване на температурите в диапазона 10-26°C.

Чудите ли се дали спят бълхите през зимата? Отговорът е: до известна степен (игра на думи), но не толкова, колкото си мислите. Бълхите, кърлежите, яйцата на бълхите и ларвите на бълхите са устойчиви заплахи:

  • Бълхите са защитени от студ в козината на кучетата и продължават да се хранят, дори когато температурите паднат.
  • Минусовите температури са фатални за ларвите и какавидите на бълхите
  • Яйцата на бълхите, които са навън, ще загинат, ако бъдат изложени на минусови температури, но яйцата, които са на закрито ще продължат да се излюпват (превръщайки се в ларви) и да узреят във възрастни бълхи, които се хранят и размножават през зимните месеци.
  • Някои видове кърлежи стават активни и търсят храна, когато температурата се покачи над 5°C.

За да предпазите кучето си и да предотвратите нашествия в дома си, поставете FRONTLINE®, ПРЕДИ времето да достигне оптималните температури, предпочитани от паразитите.
След като вашето куче е било защитено с една доза препарат за борба с бълхи и кърлежи, важно е да го обезпаразитявате на всеки 30 дни до края на всеки активен сезон.
Запомнете: колкото повече време оставяте между дозите, толкова повече време имат бълхите, за да навредят на вашия четириног приятел и да заразят дома ви.

Имат ли кучетата нужда от профилактика срещу бълхи и кърлежи всеки месец?

Кучетата се нуждаят от контрол срещу бълхи и кърлежи всеки месец по време на активния паразитен сезон. На колко месеца се равнява това зависи от това къде живеете.
Продуктите FRONTLINE® ви помагат да се отървете от бълхи и кърлежи, но ключът към успешния контрол на бълхите и кърлежите е да започнете да използвате продукт като FRONTLINE® за превенция, ПРЕДИ вашето куче да има проблем с паразити.
Без значение къде живеете, вашият космат приятел разчита на вас, за да го предпазите и да остане в безопасност. Продуктите на марката FRONTLINE® могат да ви помогнат да направите това с бързата, доказана и многостранна защита, от която вашето куче се нуждае.
 

Освен бълхи и кърлежи, знаете ли какви други паразити могат да навредят на вашето куче?

Бълхите и кърлежите се движат по козината на вашето куче, докато се опитват да се хранят, така че са по-видими от другите паразити. Но те не са единствените паразити, срещу които вашето куче се нуждае от защита.
Бълхите обикновено се хранят от жертвата до 10 пъти на ден. Сърбежът, който се получава, може да побърка вас и вашето куче! Но бълхите могат да разпространяват болести и да доведат до инфекции с тения. Те също така се възпроизвеждат много бързо. Една бълха може да снася 25-50 яйца на ден. Това означава, че може да имате хиляди бълхи и яйца от бълхи в и около къщата си, преди да се усетите!
Кърлежите са страховити и вредни. Някои кърлежи пренасят болестотворни агенти, които могат да заразят вашето куче или вашето семейство. Кърлежите разпространяват бактерии, които причиняват заболявания, включително лаймска болест, бабезиоза и ерлихиоза.
Комарите могат да разпространяват ларви на дирофилария. Ако заразен комар се храни с кръвта на вашето куче, ларвите ще преминат от комара в кръвния му поток. Тези ларви прерастват в дирофиларии с дължина до 30 см, които могат да запушат сърцето и белите дробове на вашето куче. Дирофилариозата може да бъде фатална. (Още една причина да презирате комарите!)
Пясъчните мухи могат да разпространят лайшмания, която причинява лайшманиоза. Лайшманиозата е сериозна инфекция, която може да засегне кожата и органите на кучето. Може дори да причини фатална бъбречна недостатъчност при вашето куче. Пясъчните мухи не са крайбрежни паразити, но предпочитат меката зима. Лайшманиозата е често срещана в средиземноморския район, Близкия изток, Централна и Южна Америка и части от Съединените щати.
Анкилостомите и кръглите червеи са често срещани чревни червеи. Техните яйца се разпространяват чрез изпражненията на заразените животни. Кучетата (и хората!) могат да се заразят с тях чрез излагане на среда, замърсена със заразени фекалии. Кръглите червеи могат да се предават на кученца чрез плацентата на заразени майки или чрез кърмене.

Защо FRONTLINE® е правилният избор за моето куче?

FRONTLINE® е доказан продукт: собствениците на домашни любимци се доверяват на продуктите FRONTLINE® повече от 25 години. Милиони собственици на домашни любимци са приложили десетки милиони дози на милиони домашни любимци по целия свят.
FRONTLINE® е избиран от стопаните на домашни любимци три пъти за „Марка на годината“: За трети пореден път Световният брандинг форум определи FRONTLINE® за „Марка на годината (Animalis Edition)“. Наградата се основава и на публично гласуване (използвайки неподпомагана осведоменост за марката), така че благодарим на всички, които избират FRONTLINE®, когато става въпрос за домашни любимци!
FRONTLINE® е удобен: FRONTLINE® е решение, което прилагате всеки месец, когато имате нужда от него. Действа бързо и продължава да защитава цял месец – не се изисква рецепта.
FRONTLINE® се предлага близо до вас: Като един от най-популярните продукти срещу бълхи и кърлежи по света, FRONTLINE® е лесно достъпен в опаковки с единични дози във ветеринарни клиники, аптеки и онлайн аптеки. В зависимост от това къде живеете, може да са налични и месечни абонаменти.
FRONTLINE® предлага варианти: FRONTLINE® предлага различни формули, които осигуряват защита срещу различни паразити.

 

FRONTLINE® СПРЕЙ: Убива възрастни бълхи и кърлежи. Може да се използва при котки и кучета.
FRONTLINE® COMBO, се предлага във варианти за котки и кучета, убива възрастни бълхи и кърлежи и предотвратява заразяване с хапещи въшки.
FRONTLINE TRI-ACT® за кучета, убива възрастните бълхи  и хапещите въшки, убива и отблъсква кърлежи, пясъчни и хапещи мухи и комари.

 

Получете пълна сезонна защита за вашето куче с FRONTLINE®, марката, на която се доверяват милиони собственици на домашни любимци по света.
Продуктите FRONTLINE® осигуряват удобна защита, която предпазва вашето куче от бълхи, яйца и ларви от бълхи, кърлежи, летящи паразити и др.